marți, 20 noiembrie 2007

Nou Soft pentru Globo 7010 CR

De cateva zile a aparut un nou soft globo_5119_cool_emu_2.4.16_all.dld pentru receptoarele din clasa Globo - Opticum 7xxx CR

Noul soft fata de precedentul face AU la Polsat. Din pacate nu face AU pentru D+ care se pare are zilele numarate in Nagra 2, va trece cat de curand in Nagra 3.

duminică, 18 noiembrie 2007

Noua oferta Dolce !!!

Conform site-ului dolce.ro cel mai tanar DTH de pe piata a scos o noua oferta de data asta adresata tuturor celor care nu sunt abonati Romtelecom, oferta pentru abonatii Romtelecom ramane valabila in continuare.

Incepand cu data de 15 Noiembrie 2007 oferta este urmatoare:

>>> 3.35 Euro/luna (fara TVA) pentru pachetul de baza Variety, in primul an de contract;

Clientii Romtelecom beneficiaza de aceeasi oferta speciala:
>>> 1.95 Euro/luna (fara TVA) pentru pachetul de bază Variety Special, in primul an, la semnarea unui contract pe 2 ani, sau in primele 6 luni, la semnarea unui contract pe 1 an;
pachetul suplimentar Active GRATUIT pana la data de 31 Decembrie 2007.

Iar acum, pentru ambele categorii de clienti, Dolce ofera:
Echipamentul (primul receiver, antena, LNB-ul) in custodie, cu chirie 0;
Instalarea primului receiver GRATUITA;
Activarea primului receiver GRATUITA la semnarea unui contract pe 2 ani.



Sa speram ca si restul operatorilor vor veni cu noi oferte de Craciun.

miercuri, 14 noiembrie 2007

Montaj antena Multifeed Opticum

Am avut placerea sa ajut doi prieteni sa regleze doua antene Multifeed Opticum de 0.9.

Vreau sa va spun ca este o antena destul de usor de asamblat. Antena are un sistem de reglare de 360 de grade. Practic poti sa o rotesti in orice directie.
Scopul nostru a fost sa reglam antena pe 4 sateliti: Thor ( Intelsat 1W) , Sirius 5E, Hotbird 13E si Astra 19E. Dupa cum arata si schema care a venit cu antena in focarul principal am pus Hotbird-ul.
Dupa ce am pus antena pe HB, relativ repede, am reglat Astra si am incercat sa avem pe acesti doi sateliti un semnal cat mai bun. Avand semnal bun pe acesti doi sateliti reglarea LNB-urilor pentru Sirius si Thor a mers repede fara nici o problema.
Am folosit LNB -uri Globo de 0.2 db si un DiSeQ Platinium 4x1.

marți, 13 noiembrie 2007

Antena Satelit Multifeed sau o Montura H-H ?

Intrebarea din titlul articolului este destul de pertinenta, aproximativ la aceleasi costuri, poate putin mai mari in cazul antenelor multifeed poti avea acces la mai multi sateliti simultan.


O antena multifeed iti limiteaza accesul la sateliti in functie de numarul de LNB-uri care le detii dar si de costul echipamentelor in cazul in care doresti receptionarea a mai mult de 4 sateliti. Consturile sunt similare in cazul in care se doreste receptionarea a maxim 4 sateliti cu o antena multifeed.



O montura H-H are avantajul de a avea acces la mult mai multi sateliti decat la antena multifeed.
Dezavantajul lui consta in timpul care ti-l ia sa muti antena de pe un anumit satelit pe altul.

Decizia ca de obicei va apartine !!!

marți, 6 noiembrie 2007

Care e mai buna Plasma sau LCD -ul?

Probabil multi dintre voi isi pun aceasta intrebare, ce sa aleaga intre o Plasma si un LCD. Sper ca dupa ce o sa cititi acest articol sa fiti mai informati despre avantajele si dezavantajele fiecareia dintre ele.

Cand faci o alegere intre Plasma si LCD practic faci o alegere intre doua tehnologii concurente care au aproximativ aceleasi caracteristici, dimensiuni si mai nou chiar si pret.

Desi caracteristicile par similare tehnologia prin care afiseaza imaginea sunt complet diferite.

Plasmele sunt alcatuite din milioane de celule individuale care pe baza unor impulsuri electrice excita niste gaze naturale - in general xenon sau neon - facandu-le sa luceasca si sa produca lumina.

Toate LCD -urile au la baza aceasi tehnologie adica o matrice de tranzistori subtiri (TFT) care alimenteaza celule umplute cu cristale lichide intre doua foite de sticla.

DEFINIREA IMAGINII

Contrast / Nivel Negru

Plasma a atins un contrast considerabil intre culoarea neagra si culoarea alba. Multi producatori de plasme vorbesc despre un contrast de 5000:1. Panasonic este lider incontestabil al acestei tehnologii. Plasma are aceste rezultate impresionante pentru ca foloseste un algoritm intern care blocheaza curentul spre anumiti pixeli pentru a genera culoarea neagra producand astfel un negru de exceptie. Din aceasta cauza o plasma consuma maxim de putere cand imaginea este alba sau foarte luminoasa. Tocmai de aceea pe o plasma cand imaginea este luminoasa sau alba zgomotul de fond al aparatului este mai ridicat.

LCD (liquid crystal diode) - tehnologia aceasta foloseste incarcarea eletrica ca sa intoarca cristalele lichide, ceea ce le stopeaza sa produca lumina si astfel sa rezulte negrul. Cu cat tensiunea este mai mare in cristalele lichide intr-un anumit pixel cu atat mai mult cistalele se intorc si blocheaza producerea luminii ceea ce face pixelul sa para nergu. Contrar plasmei la LCD -uri consumul de curent este maxim cand se genereaza o imagine neagra sau intunecata. Acest proces de producere a culorii negre este foarte dificil de aceea cele mai performante LCD -uri au un raport al contrastului de 3000:1. Ultimele tehnologii au facut contrastul LCD -urilor s afie foarte apropiat de cel al plasmelor. Conform specilistilor cele mai bune LCD -uri sunt produse de Sharp si Sony.

AVANTAJ: Desi este mai mic ca acum un an tot Plasma conduce.

ACURATETEA CULORII

In toate plasmele fiecare pixel contine elemente de rosu, verde si albastru din care se creaza 16.77 milioane de culori. Acuratetea culorilor este reprodusa mai bine pe televizoare cu plasma. Tehnologia LCD a ajuns din urma la acest capitol tehnologia plasma dar tot plasma pe majoritatea televizoarelor reproduce mai corect culoarea reala.

Televizoarele LCD produc culoarea prin manipularea undelor de lumina si extragand culoarea din lumina alba. In general LCD -urile produc o imagine mai luminoasa. In camere foarte luminoase alegerea ar fi LCD-ul.

AVANTAJ: Tot Plasma are un usor avantaj dar aici depinde foarte mult unde va fi plasat televizorul. Plasmele sunt de preferat in incaperi intunecoase sau aproape de lumina normala iar LCD -urile sunt de preferat in locuri luminoase ca bucatarii, aeroporturi, autogari.


UNGHI VIZIBILIATE

Majoriatea plasmelor au un unghi de vizibilitate de 160 grade. Cele mai bune LCD -uri au unghi de vizibilitatea intre 120 - 130 de grade.

AVANTAJ: Plasma

FUNCTIONALITATE

CONECTARE LA CALCULATOR


LCD -urile afiseaza o imagine statica foarte buna avand ca sursa un calculator cu detalii deosebite ale culoriilor, fara imagine tremurata sau efect de burn in. Rezolutia LCD -urilor este in general mai mare decat a celorlalte tehnologii de afisare.

Desi Plasmele si-au imbunatatit tehnologia anti burn tot au ramas probleme mai vizibile sau mai putin vizibile in functie de producator.

AVANTAJ: LCD

IMAGINI IN MISCARE RAPIDA

Plasma la aceasta categorie este castigatoare datorita performantelor excelente pe imagini care se schimba rapid si a nivelului ridicat al contrastului.
Desi timpii de raspuns ai LCD -urilor s-au imbunatatit simtitor in ultimii ani tot mai sufera de efectul putin visibil de sacadare.

AVANTAJ: Plasma


ALTITUDINE

Performantele LCD -urilor sunt aceleasi indiferent de altitudine de aceea sunt preferate in avioane. Nu este acealsi lucru si in cazul plasmelor. Din cauza diferentelor de presiune cauzate de altitudine gazul din care este formata imginea in cazul plasmelor produce un sunet de fond destul de suparator mai ales cand presiunea aerului este foarte scazuta.

AVANTAJ: LCD


TIMPI DE VIATA

Producatorii de LCD -uri se lauda cu timpi de functionare de 50000 65000 de ore. La noile plasme producatorii au raportat timpi de viata de 60 000 de ore.

AVANTAJ: Aici as pune egalitate si depinde foarte mult de marca televizorului.

CONSUM ENERGIE

LCD -urile sunt mult mai putin consumatoare de energie electrica. LCD -urile consuma in general cam jumate cat consuma plasmele.

AVANTAJ: LCD

REZOLUTIE

Pana nu demult televizoarele LCD aveau o rezolutie mai buna decat televizorele cu tehnologie Plasma la aceleasi dimensiuni. Cea mai mica rezolutie la un LCD de 40 de inch era de 1366 x 768 iar o plasma la 42 de inch avea o rezolutie de 1024 pe 768 iar o plasma de 50 de inch avea o rezolutie de 1366 x 768 pe cand un LCD de 45 de inch are o rezolutie de 1920 x 1080.
Multumita unui cititor al acetui articol am constatat ca ultimele generatii de plasme au o rezolutie mult mai buna si sunt comparabile cu rezolutiile intalnite la LCD -uri.

AVANTAJ: E greu de spus care este in avantaj deoarece la un semnal tv slab o rezoltie mare iti provoca mai mult neplaceri decat placeri. Aici totul depinde de semnalul care il primeste televizorul.

Receptorul Echolite

Receptoarele Echolite sunt cel mai serios concurent la ora actuala al receptoarele Globo.
Ultimul aparut Echolite 791 este aproximativ la acelasi pret ca si Globo 7010 CR.

Avantajul major fata de Globo este intrarea USB existand posibilitatea sa se ataseje un memory stick. Deasemenea spre deosebire the Globo, Echolite are support pentru subtitrari.

Dezavantajul ar fi ca este putin mai delicata patch-uirea si setarea motorului H-H.
La ora actuala deschide majoritatea DTH -urilor internationale ( Polsat, Digital+, Premiere, Rai International, TPS, etc.)

Iata unele dintre caracteristicile acestui receptor.

Cititor de cartela universal
Este compatibil cu Max TV, Focus Sat si UPC
Intrare USB: redare imagine JPEG, audio MP3, inregistrare MPEG2
Audio digital cu AC-3, support SPDIFAre DiSEqC 1.2, USALS
Taste pe panoul frontal & telecomanda în infrarosuFunctii de editare (Canale TV sau Radio, denumirea canalului, PID-uri, denumirea transponderului)
Ghid de Program Electronic - EPG (Electronic Program Guide) pentru informatii afisate pe ecran
Memorie: peste 5000 Canale Radio si TV
Memorie receptie multi-satelit: pâna la 64 sateliti Liste de canale favorite, pentru TV si Radio
Afisaj pe ecranul televizorului, OSD (On Screen Display), 256 culori, cu imagine în grafic PIG(Picture In Graphic), reglaj de transparenta si stralucire.
Teletext si functie de subtitrareIesiri video CVBS, RGBUpgrade de soft prin USB cu USB Memory Stick
Conversie automata NTSC/PAL/SECAMLNB, 13/18V, 0/12V,
Frecventa 0/22KHzReceptie SCPC/MCPC în benzile C/Ku
Memoreaza ultimul canal vizionat

sâmbătă, 3 noiembrie 2007

Cum rulezi Gbox -ul pe un router Asus WL-500G Premium?

M-am gandit sa fac un scurt tutorial despre cum puteti sa rulati Gbox pe un router Asus WL - 500G in cazul in care sunteti plecati de acasa pe o perioada mai lunga de timp si vreti sa ramaneti online pentru prietenii vostri fara a fi nevoiti sa tineti alte aparate in functiune. Procedura este asemanatoare pentru orice router care are firmware DD-WRT sau Open-WRT. Eu am precizat ca este vroba de Asus pentru ca pe acest model am testat.

1. Prima data va trebui sa puneti firmare DD-WRT sau Open-WRT pe router. Eu am testat cu DD-WRT
2. In urmatorul pas urmeaza sa activati "use jffs".
~ # cd ..
/tmp # cd ..
/ # nvram set jffs_mounted=1
/ # nvram set enable_jffs2=1
/ # nvram set clean_jffs2=1
/ # nvram set sys_enable_jffs2=1
/ # nvram set sys_clean_jffs2=0
/ # nvram commit
/ # reboot

3. Acum cu ajutorul WINSCP -ului copiem fisierele care ne trebuie pentru Gbox in JFFS.

/ pune gboxmips in /jffs
/ pune cwshare.cfg in /jffs
/pune gbox.cfg in /jffs
/ pune ignore.list in optional se pot pune si fisiere cu key/jffs

4. Se seteaza drepturi pentru gboxmips

~ # cd ..
/tmp # cd ..
/ # cd jffs
/ jffs # chmod 755 gboxmips

Acum teoretic puteti rula gbox-ul folosind comanda ./gboxmips &

Dar mai puteti face setarile de mai jos astfel incat la resetarea router-ului gbox-ul sa porneasca automat.

/ Jffs # nvram set rc_startup = "sleep 20 & & cd / jffs & &. / Gboxmips &"
/jffs # nvram commit
/jffs # reboot

Eu am setat router-ul sa isi dea zilnic automat un reboot astfel incat daca cumva gbox-ul se blocheaza sa nu fie inutilizabil mai mult de 24 de ore.

Am intalnit situatii in care a trebuit dezactivat firewall-ul pentru a putea rula Gbox-ul pe router.

Sper sa va fi fost de ajutor acest tutorial.

Sat