miercuri, 24 octombrie 2007

Dreambox sau cutia viselor

Probabil dupa ce te-ai jucat o vreme cu un receptor digital si ai ajuns sa nu mai aiba nici o necunoscuta pentru tine esti tentat sa-ti cumperi un Dreambox. Pretul acestui receptor incepe de la 200 de euro si poate ajunge pana la 1000 de euro daca nu o fi aparut si alte modele mai scumpe.

Receptorul acesta face toti banii, are platforma linux si se pot face foarte multe configurari pe el. Probabil cel mai cautat lucru care il are acest receptor este faptul ca permite rularea Gbox -ului pe el ceea ce face posibil sharingul. Avand un Gbox bine configurat (vom reveni cu detalii despre Gbox intr-un alt articol) si cu multe linii vei avea posibilitatea sa urmaresti majoritatea platformelor digitale romanesti si internationale.

Pe cat de multe avantaje are acest receptor si pe cat de multe posibilitati de configurare exista pe atat de complicat este de configurat. Iti trebui putine cunostinte despre softurile si tool -urile care se pot instala pe el si deasemenea nu sunt de neglijat nici cunostintele de Linux.
Neavand connexiune la internet acest receptor nu poate sa iti ofere satisfactii mult mai mari decat ti-ar oferi un receptor obisnuit.

Ca sa beneficiezi de marele lui atu - sharring -ul sfatul meu este sa va cumparati si card local si sa platiti un abonamnet la unul dintre DTH -urile autohtone altfel va v-a fi foarte greu sa faceti rost de linii pentru Gbox. Desi se discuta mult despre sharing pe multe forumuri de specialitate o sa vedeti ca e foarte greu sa obtineti o line de gbox daca nu aveti ce da la schimb.

Oricat de tentant suna acest receptor sfatul meu este sa va documentati bine inainte sa il cumparati sa incercati sa va faceti prieteni printre pasionatii de satelistica pentru a avea la cine apela pentru sfaturi in momentul in care il cumparati.

Nu sunt de neglijat nici imitatiile dupa Dreambox -uri cum ar fi Optibox sau Soleron dar despre acestea intr-un alt articol.

Niciun comentariu: